ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με τις «κουκούλες» από τη συνταγή Νovartis ο ΣΥΡΙΖΑ


Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τα συμπτώματα του εσωκομματικού βραχυκυκλώματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων πληθαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντιπολιτευτικό αφήγημα με την ύποπτη, πολιτικά - ενσωμάτωση - των λιστών παρά την παντελή απουσία σε αποδεικτικό υλικό, αποκαθηλώνεται σταδιακά με τις τοποθετήσεις ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών. Σε λιγότερες από εικοσιτέσσερις ώρες η καταγραφή της δημόσιας παρουσίας, μόνο δυο που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες προσώπων, προσθέτει κομμάτια στο πάζλ της τεκμηρίωσης γύρω από την διάγνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί την ίδια συνταγή με την περίπτωση της Novartis.

«Η περίπτωση Novartis ήταν ακριβώς η ίδια υπόθεση: ''Σου είπα, μου είπες. Άκουσα. Κάποιος μου είπε''. Καμία απόδειξη. Δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για να αθωωθούν όλοι. Την ίδια ιστορία ξαναβλέπουμε από τους ίδιους ακριβώς υποκινητές», ανέφερε προ ημερών στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός. Το σενάριο όπως καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία είναι πανομοιότυπο. Στην πολιτική «αρένα» ρίχνονται με δόσεις ονόματα πολιτικών που δήθεν παρακολουθούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι κατηγορίες εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύονται σαν λάσπη προς τον ανεμιστήρα και παρά την ανάληψη δράσης από τα εντεταλμένα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, η δικαιοσύνη δεν παραλαμβάνει κανένα πειστήριο για αυτές.

Η δημόσια παραδοχή του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη έρχεται να επιβεβαιώσει την παντελή απουσία τους. Η δε πρόταση του έμπειρου νομικού, για τον τρόπο που θα καλυφθεί αυτό το …υστέρημα δικαιώνει τις κατηγορίες που η Πειραιώς προσάπτει στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Μαντζουράνης είπε στην ιστοσελίδα militaire.gr ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων οι οποίες «είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχθεί σε κάποιο ντουλάπι, καλοκλειδωμένες ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες». Στο ερώτημα «πως θα βγει άκρη;», η απάντηση έχει έντονο άρωμα από την υπόθεση Novartis: «Αυτό θα μπορέσει να συμβεί με μαρτυρίες. Υπάρχει μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων όπως λέγονται, οι οποίοι αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα θα έχουν την κατάλληλη προστασία».

Πριν όμως ο «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» το αφήγημα Τσίπρα δέχτηκε ακόμη ένα φίλιο… χτύπημα πίσω από το οποίο βρίσκεται η Θεανώ Φωτίου: «Όταν όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους και όταν αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράσατε το χρήμα και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα ένα παρά ένα στις υποκλοπές, διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ; Αυτή είναι όλη η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε για εκλογές γιατί από ότι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο».

Ήταν η παρέμβαση της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Μια τοποθέτηση με την οποία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοιχήθηκε στη γραμμή που είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός είχε επαναλάβει στην τοποθέτησή του ότι: «η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια