ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πηγή της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. - Επτά χρόνια κροκοδείλια δάκρυα!
Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις…

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κατανοήσει ότι η πηγή της αναξιοπιστίας τους είναι οι ίδιοι, για το απλό γεγονός ότι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Ξεκινάμε από το παλιό και γνωστό γιατί ακόμη το χρησιμοποιούν ως πρόσχημα. Είχαν πει ότι θα διώξουν την Τρόικα, και δεν την έδιωξαν, προτιμώντας να απολαύσουν την ευωχία της εξουσίας. Θεμιτόν!

Αυτό ήταν η πρώτη ανακολουθία τους. Στη συνέχεια νομοθέτησαν υπό τις εντολές της τρόικας, νόμους που όντως δεν τους πίστευαν και τους οποίους υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ψήφιζαν. Όμως τους ψήφισαν, και επ' αυτού σημειώνεται η δεύτερη ανακολουθία τους. Οι νόμοι είναι δικοί τους, φέρουν την υπογραφή τους, αλλά εξακολουθούν να αρνούνται την ιδιοκτησία τους, λες και τους ψήφισαν κάποια άλλοι. Η λες και κοινωνικό σώμα διέπεται από μαζική άνοια. Απαράμιλλο και διαχρονικό το παράδειγμα Σπίρτζη για την παράδοση των αεροδρομίων, που την υπέγραψε μεν, αλλά… με δάκρυ – ευτυχώς που δεν… μούσκεψε το χαρτί της συμφωνίας από τα κροκοδείλια δάκρυα.

Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημά τους, αυτό τους το καταλογίζει η κοινωνική πλειοψηφία. Αφενός δεν έχουν την ειλικρίνεια να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, αφετέρου δεν ζητούν συγγνώμη γι' αυτές, εάν τις θεωρούν επιλήψιμες. Το τελευταίο θέμα που σήκωσε κουρνιαχτό, ήταν ο πλειστηριασμός του σπιτιού της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που νομοθέτησε την υπαγωγή σε funds, ο ίδιος κατήργησε τον Ιανουάριο του 2019 τη διάταξη για προστασία πρώτης κατοικίας. Το είχε προαναγγείλει ένα μήνα πριν ραδιοφωνικώς ο Ευκλείδης, και ψευδόμενος ως συνήθως, λέγοντας: «Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη, αλλά η προστασία της… α΄ κατοικίας» (που ήταν καρδιά του νόμου Κατσέλη).

Η ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού για το σπίτι της δημοσιογράφου έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2019. Απλώς δεν τελεσφόρησε ο πρώτος πλειστηριασμός γιατί δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Και όμως με ολολυγμούς σαν… μανιάτισες μοιρολογίστρες και ιερή οργή, αντιμετώπισαν τον πλειστηριασμό τα Μήντια του ΣΥΡΙΖΑ, οι οπαδοί του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του που είτε βρέθηκαν έξω από το σπίτι της εις ένδειξιν συμπαράστασης, είτε υπερκατήγγειλαν στα τηλεπαράθυρα.

Ου μην, αλλά και ο τότε Πρωθυπουργός που κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, και επί των ημερών του έγινε η πρώτη δημοσίευση του πλειστηριασμού, δήλωσε: «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στο ίδιο μοτίβο γράφει φίλος δημοσιογράφος της Αυγής: «Λένε και τώρα διάφοροι ότι πολλοί νόμοι που αφορούν κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια κ.λπ. είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Σε μερικές περιπτώσεις ισχύει ότι ψηφίστηκαν νόμοι -ως μνημονιακές υποχρεώσεις- που σήμερα ο Μητσοτάκης αξιοποιεί, συνήθως τροποποιώντας τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι και στο θέμα αυτό που κυριαρχεί στην επικαιρότητα με το διαμέρισμα της Ιωάννας Κολοβού, στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και των κόκκινων δανείων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει ένα πλήρες σύστημα περιορισμών και εγγυήσεων που καθιστούσαν από δυσχερή έως αδύνατο τον πλειστηριασμό της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Όχι της βίλας των 1.000 τετραγωνικών στη Μύκονο, αλλά του δυαριού στα Ιλίσια».

Φευ, προφάσεις εν αμαρτίαις. Τους έχουν διαψεύσει πρώην σύντροφοί τους με στοιχεία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πολλές κατοικίες χάθηκαν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στους οποίους δεν παρίσταντο ούτε συμβολαιογράφοι. Η ίδια είχε αναφέρει ότι με έναν από τους ανθρώπους που εκπλειστηριάστηκε η πρώτη του κατοικία, διαμέρισμα 78 τ.μ στα Σεπόλια, συνυπέγραψε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, στις 25/10 2017.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το… τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας (!) ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως ηλικιωμένης με παλιό σπίτι 60 τ.μ. στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ή ιδιοκτήτη υπογείου διαμερίσματος 43 τ.μ. στου Γκύζη, ο οποίος τις ημέρες της δήλωσης είχε λάβει κατασχετήριο που προανήγγειλε πλειστηριασμό για χρέη στην Εφορία, και με την αξία του σπιτιού να αποτιμάται στα 20.000 ευρώ!

Δεν δηλώνουμε καλοί Σαμαρείτες, ότι δεν πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί. Στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμαστε, που μεγάλο μέρος του λαού έχει καταλάβει, αλλά ο ίδιος όχι. Και από αυτό χάνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια