ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Κυριάκος δουλεύει και ο Αλέξης μάς δουλεύει
Μέσα σε μια ημέρα είχαμε τις εξής κορυφαίες ειδήσεις:

1.Μπήκε το πρώτο πλοίο προς επισκευή στα ναυπηγεία Ελευσίνας και χαμογέλασε επιτέλους το χειλάκι των εργαζομένων. Ο εφοπλιστής Παπάς προτίμησε το συγκεκριμένο ναυπηγείο δίνοντας δουλειά και εισόδημα σε ελληνικά χέρια.

2.Εγκρίθηκε η β΄δόση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα. Το τι δεν ακούσαμε γι΄αυτή τη δόση, που οι μαινάδες της Αριστεράς διαλαλούσαν, δεξιά και αριστερά, πως δε θα εκταμιευθεί. Μέχρι και τις υποκλοπές ανέμειξαν σε αυτή την υπόθεση.

3.Δημιουργείται αμερικανική βάση drones στη Λάρισα που θα εποπτεύουν και θα ελέγχουν όλο το Αιγαίο.

Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης αυτές οι ευχάριστες ειδήσεις ήταν το αποτέλεσμα σχεδιασμών πολλών ανθρώπων, που δούλεψαν, ίδρωσαν ξεπέρασαν δυσκολίες και τελικά τα κατάφεραν. Ήταν μερικοί κρίκοι στην αλυσίδα των έργων αυτής της κυβέρνησης που βελτιώνουν τη ζωή εκατοντάδων Ελλήνων, θα προσφέρουν εργασία σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες - ήδη η ανεργία από το 17% που την παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπεσε κάτω από το 11,5%--και τέλος θα βοηθήσουν σημαντικά στον τομέα της εθνικής άμυνας.

Αυτή είναι η μια εικόνα. Η εικόνα των έργων του Κυριάκου. Ας πάμε στην άλλη εικόνα αυτή που απεικονίζει τον Αλέξη.

Πριν από μερικές ημέρες είχε επισκεφτεί τον Γάλλο πρέσβη και του είχε πει πως θα επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία αγοράς γαλλικών αεροπλάνων και πλοίων. Αυτή η κίνηση του σχολιάστηκε είτε σκωπτικά, καθώς οι περισσότεροι δεν παίρνουν πλέον στα σοβαρά τον Αλέξη είτε ετέθησαν ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτής της πρωτοφανούς, για τα εθνικά συμφέροντα, δήλωσής του.

Όμως φαίνεται πως στον Αλέξη άρεσε η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» και την επανέλαβε και χθες. Δήλωσε πως θα επαναδιαπραγματευθεί την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ( RRF). Ως γνωστόν αυτό το πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2026, δηλαδή μέχρι τότε θα πρέπει να εκταμιευθούν τα κονδύλια που υποχρεωτικά θα πάνε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Η Ελλάδα αναλογικά θα πάρει τα περισσότερα χρήματα-- που ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ-- από όλα τα κράτη της ΕΕ. Συνεπώς οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2023 θα οδηγήσει, μετά βεβαιότητος, στην απώλεια κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική οικονομία. Δεν το γνωρίζει αυτό ο Τσίπρας ή πιστεύει πως θα επαναδιαπραγματευθεί ένα πρόγραμμα 30 δισεκατομμυρίων με έναν νόμο και ένα άρθρο; Είτε δε γνωρίζει είτε γνωρίζει και μας δουλεύει. Ανεύθυνος και στη μια και στην άλλη περίπτωση.

Άγριο δούλεμα έριξε και στην συνταξιούχο που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό. Επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί, επί των ημερών του παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του Παναγιώτη Λαφαζάνη γι΄αυτό τον λόγο, τέλος επί των ημερών του έγινε η αναγγελία του πλειστηριασμού της συγκεκριμένης συνταξιούχου.

Αναμφίβολα το πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Προτάσεις υπάρχουν, ας τις μελετήσει και ας λάβει γρήγορα τις αποφάσεις της ώστε να μη δώσει δικαίωμα για μικροπολιτική σπέκουλα.

Συμπερασματικά, οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποιος δουλεύει και ποιος τους δουλεύει και έτσι δεν είναι τυχαία η δημοσκοπική διαφορά των 7-10 μονάδων που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια