ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χώρα που δεν έχει ΓιάΝη, προκοπή δεν κάνει. Ο Βαρουφάκης ιδρύει DiEM25 στην Ιταλία...


Την ίδρυση του ΜέΡΑ25 Ιταλίας ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Avvenire» ανακοίνωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την ίδρυση του DiEM25, του δικού του ιταλικού πολιτικού κόμματος, που «θα ενώσει τους Αριστερούς, απέναντι στη Μελόνι».

Τι ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του για το νέο ιταλικό κόμμα:
«Στις τελευταίες εκλογές υποστηρίξαμε την ενωμένη Αριστερά, παρόλο που "θρηνούσαμε" για την έλλειψη μιας συνεκτικής, συνολικής ευρωπαϊκής, προοδευτικής ατζέντας. Τώρα, μετά τις εκλογές που είδαν την Μελόνι να κερδίζει την εξουσία, αποφασίσαμε ότι ο μόνος τρόπος για να ενώσουμε τους Αριστερούς πίσω από την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη του DiEM25, είναι να ιδρύσει το DiEM25 το δικό του ιταλικό πολιτικό κόμμα. Φυσικά, δεν θα είμαι εγώ που θα ξεκινήσω αυτή τη νέα προσπάθεια, αλλά οι Ιταλοί σύντροφοί μου, με επικεφαλής τον Φεντερίκο Ντόλτσε», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ερώτηση «τι καινούργιο φέρνει αυτό το κόμμα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

«Τέσσερις είναι οι κύριες καινοτομίες των αναλύσεων και των πολιτικών του DiEM25: Ριζοσπαστικός Ευρωπαϊσμός […] Εκδημοκρατισμός της Οικονομίας […] Προς ένα Νέο Κίνημα Αδέσμευτων […] Αξιοποίηση της Τέχνης στον αγώνα για τους Ανθρώπους και τον Πλανήτη».

Παράλληλα μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας πως «μαζί με τον Νέο Ψυχρό Πόλεμο, έχουν δημιουργήσει μια νέα ανάγκη να αντιταχθούμε στις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που ωφελούνται από τις εντάσεις και τον πόλεμο σε βάρος της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος. Το DiEM25 είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει το θάρρος, αφενός να αποκαλεί τον Πούτιν εγκληματία πολέμου και, ταυτόχρονα, να επικρίνει την επιμονή της Ουάσιγκτον να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – λέγοντας ξεκάθαρα: «Ούτε Πούτιν, ούτε ΝΑΤΟ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια