ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνα αντικοινωνικός. Κοντονής: Επί ΣΥΡΙΖΑ οι ποινές για αδικήματα κατά ανηλίκων «ήταν για γέλια»

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον ποινικό κώδικα που ψήφισε επί διακυβερνήσεώς του, άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης ανηλίκου στον Κολωνό ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής:

«Οι ποινές οι οποίες αναφέρονταν στα αδικήματα τα οποία έχουν να κάνουν με ανήλικους ήταν ποινές πάρα πολύ χαμηλές. Μάλιστα, αυτό συνέβαινε σε μια περίοδο που το φαινόμενο αυτό άρχισε να οξύνεται. Ήταν μια περίοδος που είχαμε συχνά δημοσιοποιούμενα φαινόμενα κατά ανηλίκων. Είχα πει λοιπόν τότε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά του κόσμου απροστάτευτα στις ορέξεις του κάθε άθλιου ανθρώπου, ο οποίος εκμεταλλεύεται όχι μόνο την ηλικία τους αλλά και ένα πολύ χαμηλό πλαίσιο ποινής».

Ερωτηθείς πια ήταν η θέση του ο ίδιος απάντησε πως «είχε διατυπώσει ενστάσεις επί του Κώδικα, ωστόσο αυτός ψηφίστηκε κανονικά και δεν άλλαξε τίποτα» και εν συνεχεία επιτέθηκε κατά του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ψηφίστηκε ο Κώδικας κανονικότατα, δεν άλλαξε τίποτα… όσον αφορά τον βιασμό… Αλλά μου κάνει εντύπωση, αυτό το λαλίστατο τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όταν μιλήσει κάποια ΜΚΟ, βγάζει σε 5 λεπτά ανακοίνωση, αυτά για τα ανήλικα παιδιά δεν τους ενδιέφεραν; Είχαμε κάτι ποινές για γέλια. Ευτυχώς, επήλθε η νομοθετική τροποποίηση τον Νοέμβριο του 2019, και έχουμε ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, το οποίο, τέλος πάντων, εξασφαλίζει την τιμωρία τουλάχιστον, όσων υποπίπτουν σε τέτοιου τύπου αδικήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντονής επισήμανε στη συνέχεια ότι «την πρώτη ευθύνη την έχει η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, η οποία είχε μια αντίληψη ότι οι ποινές γενικώς πρέπει να μειωθούν, δεν εκτίμησε όπως έπρεπε αδικήματα τα οποία βρίσκονταν σε ένταση και σε έξαρση εκείνη την περίοδο, και βεβαίως το θέμα μιας διαπλεκόμενης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο, η οποία για να περάσει τη διάταξη της τροποποίησης της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, και να έχουμε άμεσα αποτελέσματα το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρασε και αυτό, χωρίς να εξετάσει τι θα συμβεί στο τέλος όταν έχουμε τέτοιες διατάξεις. Ήταν κάκιστη επιλογή».
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια