ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ενεργειακή κρίση τρομάζει και τους Βέλγους: To 64% ανησυχεί ότι δεν θα πληρώσει τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος


Oι φόβοι για τον επερχόμενο χειμώνα και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι πλέον ορατοί σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των πολιτών του Βελγίου να εκφράσουν την ανησυχία για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Περίπου το 64% των πολιτών φοβάται ότι δεν θα μπορεί να τους πληρώσει, σύμφωνα με το Μεγάλο Βαρόμετρο της Soir-RTL-Ipsos που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα.

Η ανησυχία είναι μεγαλύτερη στο νότιο τμήμα της χώρας. Ειδικότερα, το 73% των πολιτών στη Βαλλονία ζει με αυτόν τον φόβο (σε σύγκριση με το 59% των Φλαμανδών και το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών).

Αντιμέτωποι με αυτό το κύμα των τιμών και τον φόβο ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, η πλειοψηφία των Βέλγων λένε ότι έχουν αλλάξει ορισμένες συμπεριφορές.

Σχεδόν οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες λένε ότι χρησιμοποιούν «λιγότερο ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή καύσιμα θέρμανσης».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους ή να δανειστούν για να καλύψουν απροσδόκητα ενεργειακά έξοδα.

Τέλος, ένας στους τρεις Βέλγους – τέσσερις στους δέκα στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία – παραδέχεται ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας τους ώθησε να περικόψουν τις δαπάνες τους για υγειονομική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει το δίκτυο rtl, η έρευνα για αυτό το Μεγάλο Βαρόμετρο πραγματοποιήθηκε πριν από τις ανακοινώσεις για νέα βοήθεια που έγιναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια