ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΝΔ σε Τσίπρα για το Pegasus: Γνώριζε ότι η ΕΥΠ του Ρουμπάτη παζάρευε να αγοράσει παράνομο λογισμικό;

Yπόθεση κατασκοπείας με το spyware Pegasus. Photo screenshot via YouTube The Guardian

Σε μετωπική αντεπίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ περνά η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, νόμιμων ή παράνομων.

Μετά την ομολογία του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Πιτσιόρλα και μάλιστα εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα υπάρχει ένα νέο δημοσίευμα που δίνει την ευκαιρία στην κυβερνητική παράταξη να επιχειρήσει την εξισορρόπηση των εντυπώσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και όχι πάντως του κυβερνητικού εκπροσώπου «Τα Νέα” σήμερα αποκαλύπτουν έκθεση του Citizen Lab στην οποία καταγράφονται στοιχεία για χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus στην Ελλάδα από το 2016, καθώς και συζητήσεις της ΕΥΠ, τότε, για απόκτηση του συγκεκριμένου λογισμικού».

Με βάση το δημοσίευμα αυτό η κυβερνητική παράταξη απευθύνει σειρά ερωτημάτων προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό για το οποίο γίνεται έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έχει εντοπιστεί σε σειρά χωρών. Και είναι η περίοδος για την οποία έχουν υπάρξει δημόσιες αναφορές για παρακολούθηση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη, έχουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

1. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το Pegasus και για την λειτουργία του στην Ελλάδα;

2. Είχε ενημερωθεί από τον κ. Ρουμπάτη για αυτή την έκθεση του Citizel Lab; Αν είχε ενημερωθεί, σε ποιες ενέργειες προέβη;

3. Η ΑΔΑΕ έκανε ελέγχους και αν ναι, κατέληξαν κάπου;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια