ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

O Eρντογάν και οι ευήθεις δικαιωματιστές συνεργάτες του στην Ελλάδα


Ο Ερντογάν στη χθεσινή ομιλία του στη Γ. Σ. του ΟΗΕ αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας κυρίως για τον τρόπο που υπερασπίζεται τα σύνορά της από την είσοδο παράνομων μεταναστών. Κύρια αναφορά του —όχι τυχαία— ήταν τα όσα γίνονται στο Αιγαίο. Η στόχευσή του ήταν πολύ συγκεκριμένη, καθώς αναφέρθηκε σε μια περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει βλέψεις. Η βιαιότητα της επίθεσης εξέπληξε ακόμα και τους συμπαθούντες, τον Τούρκο πρόεδρο, παρατηρητές.

Αυτή η επίθεση ήρθε και έδεσε με τα όσα κατηγορούσαν την πατρίδα μας διάφορες ΜΚΟ, «περίεργοι» δημοσιογράφοι με εξίσου «περίεργη» πρόσβαση σε έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας του εξωτερικού, σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Το μοτίβο τους ήταν πως η Ελλάδα με τις επαναπροωθήσεις φέρεται απάνθρωπα σε αυτούς τους εξαθλιωμένους και απελπισμένους ανθρώπους. Βαρύνεται μάλιστα με πράξεις που έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο, όπως ισχυρίζονται.

Ερώτηση: Δεν βλέπουν όλοι αυτοί πως ο διακινητής αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος με τη στρατοχωροφυλακή;

Απάντηση: Άλλοι το βλέπουν και το αγνοούν, καθώς για λόγους καθαρά ιδεοληπτικούς αυτό που προέχει είναι το ανθρωπιστικό τους καθήκον το οποίο υπερτερεί από αυτό της προάσπισης του εθνικού συμφέροντος. Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να δεχθούν και να πιστέψουν οτιδήποτε υποστηρίζουν οι έχοντες οικονομικά συμφέροντα από την παρουσία των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος και κυρίως δεν μπορούν να διακρίνουν την τουρκική προπαγάνδα από την πραγματικότητα.

Παράδειγμα: Ο τρόπος με τον οποίο αποδέχθηκαν ένα κραυγαλέο ψέμα σχετικά με τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο. Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς —λίγοι είναι αλήθεια— αναγνώρισαν την πλάνη τους. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η νησίδα αποτελεί ελληνικό έδαφος και η νεκρή Μαρία κάπου είναι θαμμένη.

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη κατηγορία. Την αποτελούν όλοι αυτοί που συνειδητά συμμετέχουν στο παιχνίδι δυσφήμησης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Διακινούν ψευδείς ειδήσεις που αποβλέπουν στον προαναφερθέντα στόχο. Η πατρίδα μας ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο θετική εικόνα στο εξωτερικό, ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο ξεκάθαρες θέσεις στα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο σημαντικές συμμαχίες και συνέργειες. Αυτή η εικόνα έπρεπε να αμαυρωθεί. Το κύρος της πατρίδας μας να απισχνανθεί.

Γιατί; Το γιατί το είδαμε χθες στην ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ. Έκανε αυτή την επίθεση, ενώ είχε προηγηθεί όλο το καλοκαίρι ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο που αναπαρήγαγαν κατασκευασμένες ειδήσεις από τους γνωστούς «περίεργους» δημοσιογράφους. Στόχος του Ερντογάν και των πάσης φύσεως συνεργατών του είναι να έχουν την πατρίδα μας σε διαρκή θέση άμυνας. Η φωνή της, όταν υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια, να είναι αποδυναμωμένη.

Οι μάσκες έπεσαν αλλά αυτό δεν αρκεί. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα απαντά, άμεσα, σε όλα τα επίπεδα και προς πάσα κατεύθυνση στις κατηγορίες που θα απευθύνει στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση και όλο αυτό το σύστημα των ΜΚΟ, των δημοσιογράφων, των εγχώριων «παπαγάλων», των επαγγελματιών διασωστών. Η σημερινή αναβαθμισμένη διεθνής εικόνα της πατρίδας μας θα πρέπει να μην τρωθεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια