ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση παγκοσμίως το deal Sani/Ikos - GIC


Ως τη μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο του τουρισμού που γίνεται στον κόσμο μετά την πανδημία χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του ΣΚΑΪ την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani/Ikos από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC ((ΤΖΙ ΑΙ ΣΙ)).

Η αξία της συναλλαγής του Ομίλου Sani/Ikos αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ. και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης θα επενδύσει σχεδόν 1 δισ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός αυτή η επένδυση δείχνει εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό και στο γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια θα πάει καλύτερα, σημαίνει θέσεις εργασίας, φόρους για το κράτος αλλά και σήμα στις διεθνείς αγορές ότι πολύ σοβαροί επενδυτές ποντάρουν στον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε επίσης γνωστό ότι χθες το μεσημέρι έκλεισαν οι προσφορές για το λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Όπως σημείωσε κατέθεσαν προσφορές δύο σχήματα που και τα δυο έχουν αμερικανική παρουσία αλλά και σημαντική εγχώρια. Δήλωσε ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα αλλά εκτίμησε ότι πάμε για μεγάλο τίμημα. Σημείωσε ότι η αμερικανική παρουσία στα σχήματα δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον των ΗΠΑ να επενδύσουν στην Ελλάδα

Γνωστοποίησε επιπλέον ότι χθες βραδύ ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΑΝΕΚ με την «Άττικα Συμμετοχών». Σημείωσε ότι με τη συμφωνία αυτή διασώζεται η ΑΝΕΚ και δημιουργείται μια πολύ ισχυρή εταιρία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια