ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Από το πρόβατο Ντόλι στη Μάγια: Ο πρώτος κλωνοποιημένος λύκος της Αρκτικής στον κόσμο


Ο άγριος κλωνοποιημένος αρκτικός λύκος Μάγια Screenshot via video ertnews.grΗ Μάγια είναι η πρώτη πολική λύκαινα που γεννήθηκε με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, στο Πεκίνο.

Η κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί για την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, το 1996.
01:Το ρόλο της «παρένθετης» μητέρας έπαιξε ένας σκύλος, ράτσας Μπιγκλ.
Ο Χι Τζένγμινγκ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Εργαστηρίου της Κίνας για τα Ζώα, ανέφερε ότι τα «κύτταρα του λύκου τοποθετήθηκαν στα ωοκύτταρα του σκύλου και αναπαρήχθησαν με τη διαδικασία της κλωνοποίησης. Διευκρίνισε ότι η κλωνοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση απειλούμενων και σπάνιων ειδών.

Ο Ζάο Τζιανπίνγκ, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου, τόνισε ότι ό νεογέννητος λύκος έχει το ίδιο γονιδίωμα με τον αυθεντικό λύκο, αλλά ο κλωνοποιημένος λύκος δεν έχει ζήσει με άλλους λύκους, παρά μόνο με σκύλους.
Ο κλώνος που δημιουργήθηκε πρόκειται να ζήσει μακριά από την αγέλη του είδους του, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους η κλωνοποίηση του αρκτικού λύκου συνιστά εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για την προστασία απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.
Με πληροφορίες από ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια