ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΝΔ: Ο κ. Βαξεβάνης δεν θα αποφύγει τις εξηγήσεις


Eurokinissi

Ανακοίνωση με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» εξέδωσε η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο εκδότης της εφημερίδας «επιχειρεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών». Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αναλάβει επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα καναλιού ρωσικής προπαγάνδας, που επρόκειτο να χρηματοδοτήσει μέσω εταιρειών, ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, κατά του οποίου έχει ασκήσει δίωξη η αμερικανική Δικαιοσύνη.

«Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες και λίγους μήνες μετά τη δίωξη από την Δικαιοσύνη των ΗΠΑ του Ρώσου ολιγάρχη Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα στο οποίο είχε αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης, η εφημερίδα του προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλάζοντας τη συζήτηση και αποφεύγοντας να απαντήσει στα φλέγοντα ερωτήματα που ανακύπτουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Ο κ. Βαξεβάνης με μυθεύματα και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, δεν θα αποφύγει τις εξηγήσεις που οφείλει και γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές, ειδικά τώρα που η συζήτηση για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας ανοίγει πανευρωπαϊκά».

Σημειώνεται ότι στο σημερινό πρωτοσέλιδό του το «Documento» κατηγορεί την κυβέρνηση για ελληνοποίηση Άραβα επιχειρηματία, με συστατική επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του, απάντησε στο «συκοφαντικό», όπως τη χαρακτηρίζει, δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Ο κ. Ουαλίντ δεν σκέφτηκε να δώσει και αυτός μερικά εκατομμύρια για να βοηθήσει στην έκδοση του «Documento» ή για να αγοράσει τηλεοπτικό
σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι και ο κύριος Βαξεβάνης θα ζητούσε την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας σε αυτόν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια