ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ΕλλάδαΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι ουδείς μπορεί «να παίζει με την Ελλάδα», έστειλε ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, αναφερόμενος παράλληλα τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, όσο και στις ισχυρές συμμαχίες που έχει συνάψει.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι επιλογή μας να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις», οι οποίες, όπως επισήμανε, έχουν ξεπεράσει τα όρια.

«Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή», εκτίμησε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει «είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε», τονίζοντας εν συνεχεία την αναγκαιότητα «να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

Ερωτηθείς για την επιδότηση ρεύματος ενόψει και των εξαγγελιών την ερχόμενη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης.

«Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση», διευκρίνισε.

Άσκησε κριτική στην Ευρώπη επισημαίνοντας πως δεν τα κατάφερε σε αυτόν τον τομέα για να υπενθυμίζει πως ο ίδιος επέμενε οκτώ μήνες για την επιβολή πλαφόν στο αέριο.» Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο να ξανακλείσει η οικονομία λόγω κορονοϊού, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας και τον εμβολιασμό των ευαίσθητων ομάδων.

Αναφέρθηκε στη νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης για την απόκτηση στέγης από τους νέους, σημειώνοντας πως «αν πάει καλά, είμαστε έτοιμοι να δεσμεύσουμε περισσότερους πόρους.», ενώ ανέφερε πως το ίδιο μπορεί να γίνει και μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής με κρατικά οικόπεδα τα οποία μπορεί να δοθούν σε κατασκευαστές με χαμηλό αντίτιμο για να διαθέσουν οικονομικά φθηνά διαμερίσματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια