ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στα χέρια της αστυνομίας o “εξορκιστής” της Θεσσαλονίκης: Συνελήφθη και το πρωτοπαλίκαρό του


Αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας με επικεφαλής των εξορκιστή της Θεσσαλονίκης.

Εντός του οικήματος, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο Δημήτρη Παναπακίδη, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Την Κυριακή θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.


https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια