ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ρωσία και η τουρκία έχουν κάθε λόγο να δημιουργήσουν χάος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Θανάσης Μαυρίδης

Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ένα θερμό καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, αλλά μας προέκυψε ένα καυτό καλοκαίρι με τις υποκλοπές. Σίγουρα δεν σχετίζονται αυτά τα δύο θέματα μεταξύ τους. Θα μπορούσαμε, δηλαδή, να έχουμε και τα δύο ταυτόχρονα. Αλλά οι υποκλοπές φαίνεται, τελικά, ότι κάνουν τη δουλειά τους από μόνες τους! Αποσταθεροποιούν το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, γεγονός που προκαλεί ρωγμές σε όλα τα επίπεδα.

Δηλαδή, δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών; Φυσικά και υπάρχει! Όπως υπήρχε και στο παρελθόν, όταν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Καμμένος και Βαρουφάκης έκαναν δημόσιες καταγγελίες για την ΕΥΠ του … Ρουμπάτη. Αλλά δεν θυμόμαστε τότε να ζητούν την παραίτηση Τσίπρα αυτοί που σήμερα ζητούν την παραίτηση Μητσοτάκη! Λεπτομέρειες…

Το ζητούμενο είναι αν η σημερινή παράσταση για τις παρακολουθήσεις έχει σχέση με άλλες ανάλογες παραστάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν είναι ένα τυχαίο γεγονός ή αν συμβαίνει κάτι που θυμίζει τις παλιές ένδοξες ημέρες της KGB.

Η Ρωσία έχει κάθε λόγο να δημιουργήσει χάος στην Ευρώπη. Τα όσα συνέβησαν στην Ιταλία δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι η ζώσα πραγματικότητα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πουτινισμό. Αλλά εκείνοι που κατήγγειλαν στο παρελθόν την επέμβαση του … ιμπεριαλισμού στη Νικαράγουα, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταγγείλουν την προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας ευρωπαϊκής χώρας. Το θέμα μας είναι η Ιταλία! Δεν πατάμε την μπάλα στην εξέδρα. Το θέμα μας είναι η Ιταλία, όπως και η Φιλανδία. Μόνο τυφλοί δεν θέλουν να δουν τον συσχετισμό.

Άρα; Τις υποκλοπές τις αποκάλυψαν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι και όσοι φωνάζουν είναι όργανα του … εχθρού; Αυτές είναι αναπόδεικτες θεωρίες. Εκείνο που είναι γεγονός ότι έχουν μαζευτεί πολλές συμπτώσεις πάνω από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και αυτό που επίσης είναι γεγονός είναι ότι η Τουρκία κερδίζει από τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Και αν κάτι θα ήθελε, θα ήταν να μην αλλάξει το παραμικρό. Ούτε ένα «και».

Κατά τα λοιπά, τα μεγάλα πολιτικά κόμματα αποτελούνται από ενήλικους ανθρώπους, ας βρουν έναν τρόπο να προασπιστούν τα ατομικά δικαιώματα και ταυτόχρονα να αυξηθεί η άμυνα της χώρας απέναντι στους όποιους την επιβουλεύονται. Όσο για τους πολίτες; Είναι περισσότερο πονηρεμένοι απ' όσο πιστεύουν διάφοροι «πονηροί» που ονειρεύονται ανατροπές και ανακατώματα.

Θανάσης Μαυρίδης

Thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια