ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Νέα μελέτη: «Ακραίοι καύσωνες» έως το 2053 στις ΗΠΑ – Έρχονται θερμοκρασίες από 52 βαθμούς και πάνω

Νέα μελέτη: «Ακραίοι καύσωνες» έως το 2053 στις ΗΠΑ - Έρχονται θερμοκρασίες από 52 βαθμούς και πάνω

Φωτογραφία: unsplash.com

Πάνω από το όριο «ακραίου κίνδυνου» της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν θερμοκρασίες, όταν δηλαδή ο δείκτης θερμότητας ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ φέτος.

Όμως, έως το 2053, την ακραία αυτή θερμοκρασία θα βιώνουν 13 φορές περισσότεροι άνθρωποι, ήτοι στα 107 εκατομμύρια, βάσει μελέτης της οργάνωσης κλιματικής έρευνας First Street Foundation.

«Τα ευρήματα καταδεικνύουν πως τα επεισόδια ακραίας ζέστης πυκνώνουν στη χώρα, τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους» σημειώνεται σχετικά στην έρευνα.

Όπως εξάγεται ως συμπέρασματα από αυτή τη ΜΚΟ, η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αυξηθεί περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες, συμπεριλαμβανομένης της αποκαλούμενης «ζώνης ακραίας θερμότητας» που φτάνει από το Τέξας έως τις Μεγάλες Λίμνες.

Στην έρευνά της, η First Street Foundation αξιοποίησε δεδομένα για να εντοπίσει τις επτά πιο ζεστές μέρες του χρόνου σήμερα και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες 30 έτη μετά. Σύμφωνα με το πορισμα των ερευνητών, οι επτά ημέρες θα έχουν αυξηθεί σε 18 έως το 2053.

Όμως, στο νοτιότερο μισό της χώρας, ο αριθμός αυτών των πιο ζεστών ημερών θα εκτιναχθεί στις 30 – που σημαίνει ότι αυτό που σήμερα ήταν η πιο ζεστή εβδομάδα τού έτους, σε τριάντα χρόνια από τώρα θα έχει εξελιχθεί στον πιο καυτό μήνα του έτους.

Πηγές: Independent / CNN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια