ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

WWF Ελλάδας: Ζωντανό και άκαυτο σημαντικό κομμάτι του πυρήνα της Δαδιάς


Facebook

Το αισιόδοξο νέο ότι σημαντικό κομμάτι του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς είναι ακόμα ζωντανό και άκαυτο έδωσε με ανάρτηση του ο διευθυντής της WWF Ελλάδας, Δημήτρης Καράβελας.

«Από αυτό το σημείο σήμερα το πρωί είδα ένα σημαντικό κομμάτι του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς ακόμα ζωντανό και άκαυτο. Στον ουρανό αν προσέξτε πετάει ένας μαυρόγυπας ενώ άλλος ένας κάθεται πάνω στον βράχο. Η ελπίδα και η αισιοδοξία μέσα στο μαύρο και την στενοχώρια. Η φύση αντιστέκεται.», έγραψε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψη του στην περιοχή όπου χθες ανακοινώθηκε ότι δεν είχε πια ενεργό μέτωπο σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη της.

Την Τετάρτη η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση του WWF Ελλάς προχώρησαν στην προληπτική απομάκρυνση δύο νεοσσών του σπάνιου είδους Ασπροπάρη από τη φωλιά τους στο δάσος της Δαδιάς,. Οι νεοσσοί δακτυλιώθηκαν και φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της Μονάδας ενώ η επανένανταξη τους αναμένεται σύντομα αφού η πυροσβεστική δώσει το πράσινο φως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια