ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Power Pass: Λιγότεροι τελικά οι δικαιούχοι - 9 στους 10 που βρίσκονταν σε αναμονή τελικά δεν θα πληρωθούν


Εννιά στους δέκα αιτούντες που βρίσκονταν σε αναμονή, δεν θα λάβουν τελικά χρήματα για τον δεύτερο κύκλο πληρωμών του Power Pass, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη. Από τα περίπου 2,5 εκατ. ΑΦΜ που υπέβαλαν συνολικά σχεδόν 2,9 εκατ. αιτήσεις, έμειναν σε κατάσταση αναμονής περίπου 600.000 αιτήσεις. Αυτές θα ελέγχονταν από και όσοι κρίνονταν δικαιούχοι θα έπαιρναν το επίδομα στον δεύτερο γύρο πληρωμών.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, τελικά από αυτές μόνο οι 40.000-50.000 δεν απορρίφθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ένα στα δέκα νοικοκυριά θα δει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι για τα 1,9 εκατ. δικαιούχους επιδότησης από 18 έως και 600 ευρώ της πρώτης φάσης οι πληρωμές αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Αιτίες απόρριψης

 
Οι βασικές αιτίες απόρριψης: Έκαναν αίτηση ενώ έχουν σταθερά -όχι κυμαινόμενα- τιμολόγια ρεύματος και δεν τους επηρέασε η ρήτρα αναπροσαρμογής επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν μικρότερη των 30 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έπιαναν το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 18 ευρώ του Power Pass έκαναν αίτηση για επαγγελματική στέγη, ενώ το Power Pass αφορά αποκλειστικά κύριες και φοιτητικές κατοικίες

Τι ισχύει με την ένσταση για το Power Pass


Η πλατφόρμα είναι κλειστή και δεν επιτρέπονται διορθώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενστάσεις γιατί έκαναν λάθη και ζητούν να ξανανοίξει το σύστημα.

Όσοι δεν πήραν επιστροφή χρημάτων, ακόμα και εάν έχουν πάρει ένα email ανάλογα με το πού είναι η αίτηση, εκεί δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να επανέλθουν με καινούρια συμπληρωμένη αίτηση σωστά. Κάποιος ο οποίος δεν έχει μπει να κάνει αίτηση, ή έχει απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους, δεν έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα ένστασης.


Λογαριασμοί Ιουνίου

 
Επιπλέον ενίσχυση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειασθεί να υποβάλλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass. Η αποζημίωση θα χορηγηθεί εφόσον μετά τον επαναϋπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια