ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

NASA: Αυτή είναι η βαθύτερη και ευκρινέστερη εικόνα του Σύμπαντος


NASA

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA δημιούργησε τη βαθύτερη και ευκρινέστερη υπέρυθρη εικόνα του μακρινού σύμπαντος μέχρι σήμερα. Γνωστή ως το πρώτο βαθύ πεδίο του Webb, αυτή η εικόνα του σμήνος γαλαξιών SMACS 0723 εστιάζει σε λεπτομέρειες.

Χιλιάδες γαλαξίες εμφανίζονται στο τηλεσκόπιο, συμπεριλαμβανομένων των πιο αμυδρών αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί ποτέ. Αυτό το κομμάτι του απέραντου σύμπαντος καλύπτει ένα κομμάτι ουρανού περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου.

Tο βαθύ πεδίο, που τραβήχτηκε από την κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας (NIRCam) του Webb, είναι ένα σύνθετο υλικό κατασκευασμένο από εικόνες σε διαφορετικά μήκη κύματος, επιτυγχάνοντας βάθη σε υπέρυθρα μήκη κύματος.

Η εικόνα δείχνει το σμήνος γαλαξιών SMACS 0723 όπως εμφανίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι ερευνητές θα αρχίσουν σύντομα να μαθαίνουν περισσότερα για τις μάζες, τις ηλικίες, τις ιστορίες και τις συνθέσεις των γαλαξιών, καθώς το τηλεσκόπιο Webb αναζητά τους πρώτους γαλαξίες στο σύμπαν.

Αυτή η εικόνα είναι από τις πρώτες έγχρωμες εικόνες του τηλεσκοπίου. Περισσότερες εικόνες θα κυκλοφορήσουν σήμερα Τρίτη, 12 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής της NASA.
Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση της εικόνας από τη NASA, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για ιστορική στιγμή της επιστήμης και της τεχνολογίας για την Αμερική και ολόκληρη την ανθρωπότητα.Διαβάστε ακόμη: Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ξεκίνησε το ταξίδι του για να αναζητήσει την «αυγή» του Σύμπαντος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια