ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χρ. Δήμας: Τα οφέλη από το πρώτο εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα


Τα φάρμακα με κάνναβη προσφέρουν υποστήριξη σε σοβαρές παθήσεις, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η νόσος του Crohn, ο αυτισμός, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η επιληψία, οι παρενέργειες από χημειοθεραπεία, ο νευροπαθητικός πόνος κ.ά. Η ισραηλινή Tikun Europe, η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου εργοστασίου της στην Κόρινθο. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Δήμας μιλά στο liberal για το πρώτο παρόμοιο εργοστάσιο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Η Tikun ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης το 2005 από το Ισραήλ και εν συνεχεία επεκτάθηκε με παραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και την Ευρώπη, με έδρα την Ελλάδα.

Από τις αρχές του 2022 η Tikun διαθέτει στην ελληνική αγορά προϊόντα CBD (προϊόντα με κανναβιδιόλη), τα οποία δεν απαιτούν συνταγογράφηση, σε αντίθεση με τα προϊόντα που περιέχουν THC (τετραϋδροκανναβιδιόλη) σε υψηλότερα επίπεδα και αποτελούν τη φαρμακευτική κάνναβη.

Συνέντευξη στη Μαρίνα Θανασοπούλου

Πότε αρχίζει η λειτουργία του εργοστασίου της TIKUN στην Κορινθία και πότε θα είναι διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα;

Αρχικά να τονίσω πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη και είναι πολύ σημαντικό που επενδύει στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κορινθία. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα έλαβε και την άδεια λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει σύντομα.Τι σημαίνει για την οικονομία η επένδυση της ισραηλινής εταιρείας στην πρώτη μονάδα παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα;

Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η εταιρεία θα αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα, δημιουργώντας τμήμα «Έρευνας & Ανάπτυξης» (R&D) στην Ελλάδα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία και στη χώρα, στοχεύοντας παράλληλα και να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά και να αποκτήσει σημαντική εξαγωγική δυναμική.

Τελικά, τι βλέπουν στην Ελλάδα ξένοι όμιλοι, όπως η TIKUN και την επιλέγουν για την παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης; Η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο και άλλων παικτών του χώρου για ανάλογες επενδύσεις;

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια