ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στο στόχαστρο της Yeni Safak ο Ιμάμογλου γιατί ζήτησε ειρήνη και όχι πόλεμο με την Ελλάδα

Το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" είναι το ρεύμα εντός των συνόρων της Τουρκίας που γνωρίζει... άνθιση της τελευταίες εβδομάδες, και αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα όσο πλησιάζει η στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον επόμενό τους πρόεδρο. Τα ελληνοτουρκικά και η τυφλή υπακοή στον ισλαμιστικό εθνικισμό των ερντογανικών ήταν αναμενόμενο ότι θα έβαζε στο στόχαστρο των κύκλων του του Τούρκου προέδρου και τον έναν εκ των δύο που αποτελούν τους ισχυρότερους εν δυνάμει αντιπάλους του, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.


© Παρέχεται από: capital.grΣτο στόχαστρο της Yeni Safak ο Ιμάμογλου γιατί ζήτησε ειρήνη και όχι πόλεμο με την Ελλάδα

Ο δημοφιλή δήμαρχος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Ερντογάν στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αντί για μήνυμα καταδίκης της Ελλάδας για τα νησιά στέλνει μήνυμα ειρήνης. Επόμενο ήταν να γίνει θέμα στη φανατική Yeni Safak.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης συμμετείχε την Παρασκευή στην παγκόσμια πρεμιέρα του μουσικού έργου "Συμφωνία μετανάστευσης-Σκοτεινά νερά". Η πρεμιέρα του έργου, το οποίο συνέθεσε ο Φουάτ Σακά και ενορχήστρωσε ο Βαγγέλης Ζωγράφος, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι ο Ιμάμογλου κάνοντας αναφορά στη μετανάστευση, υπογράμμισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι οι μεταναστεύσεις μετέβαλλαν τον κόσμο.

Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα έχει βάλει τίτλο: "Ο Ιμάμογλου που δεν έβγαλε μιλιά για τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα, κάλεσε σε ειρήνη, όταν η Τουρκία εξέφραζε την αντίδραση της". Στο δημοσίευμα, αναφέρει πως καθώς η κρίση για τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται κι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προειδοποιούσε με σκληρή γλώσσα την Ελλάδα, ο Ιμάμογλου έλεγε "ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και μας χωρά όλους μας. Αρκεί εμείς να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την αδελφοσύνη και την ισότητα. Ας τραγουδήσουμε με μια φωνή όλοι μαζί το τραγούδι της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Οι φωνές μας ας πνίξουν τις φωνές αυτών που θέλουν τον πόλεμο".

Για να στηρίξει φυσικά το γεγονός ότι ο Ιμάμογλου και κατ' επέκταση όλο το CHP είναι προδότες και θέλουν το κακό της Τουρκίας, η Yeni Safak παραθέτει τις δηλώσεις του πρώην Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, Γιαλίμ Εράλπ, ο οποίος με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα είχε τονίσει το δίκαιον των επιχειρημάτων της Ελλάδας και είχε επισημάνει ότι η Τουρκία αποτελεί επιτιθέμενο κράτος.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια