ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Novartis: Κέρδισε ο Φρουζής αγωγή για εξύβριση κατά της δημοσιογράφου Ελένης Σπανοπούλου


Κέρδισε ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, την αγωγή για εξύβριση που κατέθεσε κατά της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ελένης Σπανοπούλου, πρώην προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ.

Στις 27 Ιουνίου 2020, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η κυρία Σπανοπούλου δημοσίευσε στο twitter το ακόλουθο σχόλιο: «Η #novartis πληρώνει πρόστιμο μαμούθ στις ΗΠΑ για να μη δικαστεί & παραδέχεται επηρεασμό της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ των συμφερόντων της. Ο @AdonisGeorgiadi θριαμβολογεί γιατί το αρχιλαμόγιο της μεγαλύτερης ΑΠΑΤΗΣ στη νεότερη ιστορία κέρδισε αγωγή κατά του @KostasVaxevanis».

Στη συνέχεια παρέθεσε μέσω retweet ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία έγραφε: «Ο Φρουζής κέρδισε αγωγή κατά του Βαξεβάνη- tomanifesto.gr», με link που παρέπεμπε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η φράση «το αρχιλαμόγιο της μεγαλύτερης απάτης στη νεότερη ιστορία» ήταν εξυβριστικό και επέφερε ηθική βλάβη και προσβολή της τιμής του ενάγοντα (Κ. Φρουζή).

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή του κ. Φρουζή, επιδίκασε χρηματικό πρόστιμο υπέρ του και καταδίκασε την κυρία Σπανοπούλου σε καταβολή των δικαστικών εξόδων κατά το μέρος που της αναλογεί.


Απολαύστε το ΣΥΡΙΖΟΣΚΥΛΟ εν δράσει:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια