ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Google, Facebook, Twitter καλούνται να αντιμετωπίσουν τα deepfakes αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα


Shutterstock

Η Alphabet, μητρική της Google, το Facebook, το Twitter και άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα «deepfakes» και τους ψεύτικους λογαριασμούς στις πλατφόρμες τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τον νέο κώδικα πρακτικής της ΕΕ, που επικαλούνται πηγές του Reuters.

Ουσιαστικά, οι εταιρείες που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του κώδικα μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους, ανέφεραν οι πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει τον ενημερωμένο κώδικα πρακτικής για την παραπληροφόρηση, την Πέμπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των ψεύτικων ειδήσεων. Παράλληλα, θα συνδεθεί με σκληρούς νέους κανόνες γνωστούς ως "Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες" που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα αυτό το έτος και περιλαμβάνει ένα τμήμα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Ο κώδικας θα δίνει περισσότερα παραδείγματα χειραγώγησης, όπως deepfakes και ψεύτικους λογαριασμούς, τους οποίους οι υπογράφοντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Τα deepfakes είναι υπερρεαλιστικές πλαστογραφίες που δημιουργούνται από υπολογιστές και έχουν προκαλέσει συναγερμό παγκοσμίως, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται σε πολιτικό πλαίσιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια