ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ελλάδα δωρίζει στην Κύπρο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer


Η Αθήνα δωρίζει στην Κύπρο το αεροσκάφος τύπου Embraer που διαθέτει, για την μεταφορά των μελών της κυπριακής Κυβέρνησης.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω, βεβαίως, για τη γενναιόδωρη δωρεά που αφορά κάτι που έλειπε από την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβάλλει στις μετακινήσεις του Προέδρου και των Υπουργών: την παραχώρηση, δωρεάν, ενός πολιτικού αεροσκάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Όπως επίσης και χαίρομαι γιατί γίνεται σε μία στιγμή που βρίσκομαι προς το τέλος της θητείας μου, έτσι ώστε ουδείς να μου αποδίδει είτε σε εμένα, είτε σε εσάς- με μια δωρεά προς την Κυπριακή Δημοκρατία- άλλα κίνητρα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω για το ζήτημα της δωρεάς που κάνει η πατρίδα μας, πως είναι μια μικρή ανταπόδοση στη μεγάλη δωρεά την οποία κάνατε για να κλείσουμε τις πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Καταφέραμε με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες να εκδώσουμε το Προεδρικό Διάταγμα για τη χωροθέτηση στο Μάτι. Μια αποστολή που κανονικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση χρειάζεται δεκαετίες, το να έρθεις να παρέμβεις σε μία πολύ μεγάλη περιοχή που κουβαλάει μεγάλες αμαρτίες από το παρελθόν, δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Το αεροσκάφος, τύπου Embraer-135LR, είναι το πρώτο κυβερνητικό αεροσκάφος που πήρε η Ελλάδα και ανήκει στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει ικανότητα μεταφοράς 32 ατόμων, πλήρωμα 4 ατόμων (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, μηχανικός, ιπτάμενος συνοδός) και μπορεί να πετάξει σε μέγιστη ταχύτητα: 0,78 Mach μέχρι το ύψος των 37.000 ποδών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια