ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μήνυση Ερντογάν κατά του eBay για τη χρήση της λέξης «μπέη»Ο Τούρκος ηγέτης υποστηρίζει ότι το eBay «καπηλεύεται» την τουρκική κουλτούρα

Μήνυση κατά του γνωστού δικτυακού τόπου δημοπρασιών eBay πρόκειται να καταθέσει η τουρκική κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία το όνομα του δικτυακού τόπου αποτελεί «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους.»

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε μάλιστα στο μπλοκάρισμα του δικτυακού τόπου στην Τουρκία, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και για άλλα sites όπως το YouTube, το Facebook και το Twitter με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε Τούρκους χρήστες.

Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το eBay «καπηλεύεται» με το όνομα του την τουρκική κουλτούρα, καθώς η λέξη «μπέη» είναι τουρκική, ενώ πρόσθεσε ότι τα παζάρια (σ.σ. όπως συμβαίνει ηλεκτρονικά και στο eBay) είναι τουρκική εφεύρεση.

«Είναι καιρός οι μεγάλες εταιρείες της Δύσης να σταματήσουν να κλέβουν τον πολιτισμό και τις ιδέες του τουρκικού έθνους με στόχο τον πλουτισμό τους» είπε ο Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατέψει τα δικαιώματα της.

Από το eBay δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αντίδραση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια