ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΗΕ: Αποχώρησε έξαλλος από το Συμβούλιο Ασφαλείας ο πρέσβης της Ρωσίας


AP newsroom

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια έφυγε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απευθυνόμενος στο σώμα κατηγόρησε τη Μόσχα ότι πυροδότησε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Μισέλ κατηγόρησε επίσης τα ρωσικά στρατεύματα για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναφέροντας συγκεκριμένα εκθέσεις για σεξουαλική βία - το επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας - περιγράφοντας την ως «τακτική βασανιστηρίων, τρόμου και καταστολής».

Κατά τη δήλωσή του νωρίτερα στη συνάντηση, ο Νεμπένζια είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις κατηγορίες για σεξουαλική βία από Ρώσους στρατιώτες.

Καθώς έφευγε από την αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο εμφανώς εκνευρισμένος Nεμπένζια δήλωσε στο Reuters: «Δεν μπορούσα να μείνω» εξαιτίας των ψεμάτων που ο Σαρλ Μισέλ ήρθε εδώ για να πει».

Απευθυνόμενος στον Nεμπένζια καθώς έφευγε, ο Mισέλ είπε: «Μπορείς να φύγεις από το δωμάτιο, ίσως είναι πιο εύκολο να μην ακούσεις την αλήθεια».

«Κύριε Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ας είμαστε ειλικρινείς, το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τις προμήθειες τροφίμων ως πύραυλο stealth εναντίον των αναπτυσσόμενων χωρών», είπε ο Μισέλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για αυτήν την επισιτιστική κρίση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια