ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τρία χρόνια άριστης συνεργασίας με το Ισραήλ: Αποχαιρετιστήριο γεύμα Δένδια στον Γιόσι Αμράνι

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρέσβη του Ισραήλ, Yossi Amrani, κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνάντησής τους, στο υπουργείο Εξωτερικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/STR


Αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani), παρέθεσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο γεύμα παρακάθησαν οι Πρέσβεις της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου και της Αυστρίας.

Στην προσφώνηση του, ο κ. Δένδιας έκανε αναφορά στη στρατηγική διάσταση της σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ καθώς και στα επιτεύγματα που σημειώθηκαν την τελευταία τριετία τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα υπογράμμισε την άριστη και ειλικρινή συνεργασία που είχε με τον Yossi Amrani, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, από το 2019 μέχρι σήμερα, επιτεύχθηκαν αρκετά:

  • Ελλάδα και Ισραήλ, υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του East-Med καθώς και τη συμφωνία για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα
  • Η Ελλάδα ανέλαβε την ετήσια (2021) Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance).
  • Μέσω της Προεδρίας της η Ελλάδα είχε την ευκαιρία, να αποστείλει εκ νέου το μήνυμα πως τα εγκλήματα του ολοκαυτώματος που διαπραχθήκαν στη διάρκεια το Β ΠΠ, δεν πρόκειται να ξεχασθούν ούτε να επαναληφθούν.
  • Ελλάδα και Ισραήλ μαζί με την Κύπρο αναδείχθηκαν πόλοι σταθερότητας και συνεργασίας. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν και το σχήμα 3+1 στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πεπεισμένος πως οι δεσμοί ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σφυρηλατηθεί με το Ισραήλ, θα συνεχίσουν να ενισχύονται προς όφελος των δυο λαών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια