ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λιμενικό Σώμα: «Τεράστια ύβρις» οι ισχυρισμοί του Αποστολόπουλου περί πνιγμών στο Αιγαίο


Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με όσα ακούστηκαν από τον «ακτιβιστή» Ιάσωνα Αποστολόπουλο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θυμίζεται ότι ο γνωστός «ακτιβιστής», καθήμενος σε πάνελ μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογου ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου, είπε μεταξύ άλλων ότι «το Λιμενικό Σώμα πετάει τους μετανάστες στη θάλασσα», ενώ, αγνοώντας τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι… οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους στις ελληνικές ακτές!

«Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ύβρη τέραστιου μεγέθους» εκ μέρους του, και καταλήγει ότι «θα προβεί σε κάθε κίνηση που θα απαιτηθεί προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και της αξιοπρέπεια των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος:

«Ύβρις για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος η τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου Ι. στο Ευρωκοινοβούλιο.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ καταδικάζει τη τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου Ιάσωνα ο οποίος σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ λέγοντας πως  "το Λιμενικό πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει".

Είναι τεράστιο το μέγεθος της ύβρις κατά των συνάδελφων τα όσα αναφέρονται από τον κ.Αποστολόπουλο τη στιγμή μάλιστα που τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωής τους , διασώζοντας καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί να κινδυνεύουν στη θάλασσα στη προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως για την προσφορά τους στο μεταναστευτικό ζήτημα τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν βραβευθεί πολλές φορές από διεθνείς φορείς και οργανώσεις .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θα προβεί σε κάθε κίνηση που θα απαιτηθεί προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και της αξιοπρέπεια των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια