ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πίσω από τον θόρυβο για τον Ανδρέα Λοβέρδο


Οι Αριστεροί τυγχάνουν του θαυμασμού μας για το γεγονός ότι ο ένας στηρίζει τον άλλον. Σε αντίθεση με τους Κεντροδεξιούς που πολλές φορές και αφού έχουν εξοντώσει κάθε άλλο ομοϊδεάτη τους σε απόσταση χιλιομέτρων, φτάνουν και μέχρι την πολιτική αυτοχειρία. Οι Αριστεροί, λοιπόν, ανακάλυψαν σκάνδαλο … συγκάλυψης στην Novartis, για να σώσουν τους δικούς τους! Φωνάζουν και όλοι μαζί, ώστε να κερδίσουν στη διαδρομή κάποιον ανενημέρωτο. Αξίζουν πράγματι τον θαυμασμό μας!

Μιλάνε για σκάνδαλο στην Novartis, επειδή δεν αναγράφεται, λέει, το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου σε ένα έγγραφο του FBI. «Ξεχνούν» ότι το έγγραφο αυτό δεν είναι άγνωστο (με το όνομα του κ. Λοβέρδου) και ότι το παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος στις αρχές. Αλλά είναι προφανές ότι δεν ξεχνούν πραγματικά. Κάνουν απλά θόρυβο, επειδή θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη την ώρα που ελέγχεται σε βάθος το σκάνδαλο της σκευωρίας της Novartis. Αλήθεια, που ήταν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της αλήθειας όταν υπήρχαν «ρεπορτάζ» εφημερίδων που είχαν τη μαντική ικανότητα να προβλέψουν τις … καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων; Ούτε η Ένωση Συντακτών είχε την απορία πως μερικοί απέκτησαν την ικανότητα του Νοστράδαμου! Αντιθέτως, έσπευσαν να φωνάξουν το 2015 δημοσιογράφους στο Πειθαρχικό επειδή ήταν με το … «Ναι».

Το «σχέδιο» είναι απλό! Καταρχήν ξεκινάμε μία διεθνή εκστρατεία για την κατάσταση του Τύπου στην Ελλάδα. Η οποία κατάσταση δεν ήταν ενοχλητική όταν οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου περνούσαν τη νύκτα τους στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων. Προφανώς, αυτή ήταν μία περήφανη νίκη του λαϊκού κινήματος της Αριστεροδεξιάς προς το κτήνος του νεοφιλελευθερισμού.

Στη συνέχεια επαναφέρουν ένα γνωστό θέμα από το κεντρικό ζήτημα για το οποίο γίνεται όλος ο καυγάς, το σκάνδαλο της σκευωρίας Novartis. «Σας πιάσαμε», λένε, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο – μετάφραση από το οποίο λείπει το όνομα του κ. Λοβέρδου. Το οποίο, όμως, είχε γίνει πασίγνωστο στο μεταξύ σε όλη τη χώρα με βάση το αγγλικό κείμενο που είχε δημοσιευτεί στον Τύπο. Και το οποίο έγγραφο το παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος στη Δικαιοσύνη. Οπότε; Ποιος είχε κέρδος;

Έχει κέρδος όποιος προσπαθεί σήμερα να πετύχει συμβιβασμούς του τύπου «κάναμε εμείς, αλλά κάνατε κι εσείς» ή να δημιουργήσει συνθήκες έντασης με το βλέμμα και σε άλλες υποθέσεις. Μόνο που δεν είναι έτσι. Στείλανε στο εκτελεστικό απόσπασμα όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Όσοι ήταν εμπόδιο στα δικά τους σχέδια και στα αντίστοιχα σχέδια της λαϊκοδεξιάς με την οποία ήταν αγκαλιά. Και γι' αυτό τον λόγο δεν θα συγχωρεθούν από τον ελληνικό λαό. Το σκάνδαλο Novartis ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό τους λάθος. Το πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν για πολύ καιρό ακόμη.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια