ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ κατά Πούτιν: Έχει φτιάξει έναν κόσμο τρόμου


Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, θρύλος του κλασικού μπαλέτου αντιτίθεται στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και δεν διστάζει να κατακεραυνώσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο ρωσικός κόσμος σας είναι ένας κόσμος του φόβου», έγραψε σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ο διάσημος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ο οποίος γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση την οποία εγκατέλειψε το 1974, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή το μπλοκάρισμα στη Ρωσία του ιστότοπου «Πραγματική Ρωσία» (Nastayashaya Rossia).

Ο Μπαρίσνικοφ ως ένας από τους συνιδρυτές του ιστότοπου, κατηγορεί τον Ρώσο Πρόεδρο ότι ζει σ’ έναν κόσμο του φόβου, ο οποίος «αν δεν αφυπνιστεί θα πεθάνει από τους ίδιους του τους φόβους».

Ο ιστότοπος Nastayashaya Rossia, δημιουργήθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η επιστολή του Μπαρίσνικοφ στον Πούτιν:

«Κύριε πρόεδρε

Οι αυλικοί Σας από τον φόβο τους έδωσαν εντολή να μπλοκάρουν τον ιστότοπο μας, τον ιστότοπο Nastayashaya Rossia. Κατανοούμε τον φόβο τους. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι έχουμε δίκιο.

Όπως και παλιά, όταν στην παιδική μου ηλικία οι λεπτόπετσοι προκάτοχοί σας, προσπάθησαν να αναθέσουν σε μένα, γιο ενός Ρώσου αξιωματικού στη Λετονία, τον ρόλο του κατακτητή, δεν τα κατάφεραν. Έμαθα τη λετονική γλώσσα και από την ηλικία των 26 ετών, έχοντας απορρίψει για πάντα τους ρόλους που μου είχαν αναθέσει οι δάσκαλοί σας, ζω ως άνθρωπος του ελεύθερου κόσμου εδώ και σχεδόν μισό αιώνα! Και εξακολουθούν να με αποκαλούν Ρώσο. Ρώσο συγγραφέα αποκαλούν και τον φίλο μου Μπορίς Ακούνιν και Ρώσο οικονομολόγο αποκαλούν τον Σεργκέι Γκουρίεφ. Άνθρωποι σαν εμάς έχουν τιμήσει περισσότερο τον ρωσικό κόσμο από όλα τα ανακριβή όπλα υψηλής ακρίβειας που διαθέτετε.

Ο δικός Σας ρωσικός κόσμος, ο κόσμος του φόβου, ο κόσμος που καίει εγχειρίδια της ουκρανικής γλώσσας, δεν έχει μέλλον όσο υπάρχουμε εμείς που έχουμε εμβολιασθεί από παιδιά κατά αυτής της πανούκλας. Ο δικός μας κόσμος έχει μέλλον, παρ’ όλους τους δικούς σας αποκλεισμούς Εμείς ξέρουμε να διατηρήσουμε τις αξίες του δικού μας ρωσικού κόσμου. Όμως ο δικός σας κόσμος αν δεν αφυπνιστεί θα πεθάνει από τους δικούς του φόβους».

Εσείς γνωρίζετε, τι φοβόσαστε. Και σωστά κάνετε. Εσείς ξέρετε ποιο όπλο χτυπάει με ακρίβεια!

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ».

Ο Μπαρίσνικοφ στην ταινία «Λευκές Νύχτες»:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια