ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν καθαίρεσε τον αρχιστράτηγο των Ρώσων στην Ουκρανία; - Άφαντος εδώ και δύο εβδομάδες


Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο Πούτιν καθαίρεσε τον Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ εξαιτίας των τεράστιων ρωσικών απωλειών στο Ντονμπάς - Την ίδια στιγμή παραμένει άφαντος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας με τις πληροφορίες να τον θέλουν να έχει καθαιρεθεί από τη θέση του Πέπλο μυστηρίου επικρατεί γύρω από την «εξαφάνιση» του νέου επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο επονομαζόμενος και ως «χασάπης της Συρίας» έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες καθαιρέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν τότε ο Ντβορνίκοφ θα έχει γίνει ο τρίτος υψηλόβαθμος αξιωματικός που καθαιρείται εξαιτίας των πολλών αποτυχιών στο πεδίο της μάχης. Στην ίδια θέση έχουν βρεθεί σύμφωνα με αξιωματούχους της Δύσης ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ιγκόρ Οσίποφ, ο αρχηγός της πρώτης στρατιάς Φρουρών αντιστράτηγος Σεργκέι Κισέλ.

Στους δύο στρατηγούς συμπεριλαμβάνεται και ο αρχηγός του γενικού επιτελείο άυμανς της Ρωσίας Βαλερί Γερασίμοφ ο οποίος «αγνοείται» το τελευταίο διάστημα με την Ουκρανία να λέει ότι έχει απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του και ότι ο Πούτιν είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Για πρώτη φορά η «εξαφάνιση» του Ντβορνίκοφ καταγράφηκε από τους New York Times.  Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο ρωσικός στρατός επαναλαμβάνει τα «ίδια λάθη» και στο Ντονμπάς παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν κάποιες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Μάλιστα κάνουν λόγο για «φθορά» των στρατευμάτων. Την ίδια ώρα οι Ρώσοι πιλότοι αρνούνται να εισέλθουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο καθώς φοβούνται την κατάριψη. Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια του εναέριου ελέγχου από τη Ρωσία σημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι εκτεθειμένες στην αεροπορία των Ουκρανών.

Όπως εκτίμησαν ορισμένοι παρατηρητές ο συντονισμός των ρωσικών στρατευμάτων βελτιώθηκε κάπως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντβορνίκοφ ωστόσο δεν μπόρεσαν να διορθωθούν «θεμελιώδεις ατέλειες» στον τρόπο λειτουργίας του στρατού.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια