ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σαφής προειδοποίηση Παυλάκη: Τα νέα αφρικανικά στελέχη του κορωναϊού μπορεί να κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις

Mια γυναίκα εμβολιάζεται κατά της COVID-19. Οι ειδικοί λένε ότι η 4η δόση είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. EPA, Alexander Smith

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξέφρασε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε ότι το καλοκαίρι θα καθορίσει και τον χειμώνα.

«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις», επισήμανε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα». Μάλιστα, αναφέρθηκε στους 3 μύθους γύρω από τον κορωναϊό:

  • Η πανδημία τελείωσε
  • Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα
  • Ο ιός θα γίνει γριπούλα.

«Ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

«Όλοι έχουμε κουραστεί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε την προστασία μας. Το καλύτερο είναι να κάνουμε τεστ συχνά και αν βγαίνει θετικό, να μην κυκλοφορούμε. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει τέταρτη δόση εμβολίου, ο γιατρός υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που νόσησαν με κορωναϊό, δεν χρειάζονται επαναληπτική δόση για τους επόμενους 4-6 μήνες, ωστόσο είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

«Ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια που θα μπορούν να αυξήσουν την ανοσία στα κυκλοφορούντα στελέχη», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια