ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φον ντερ Λάιεν: Οι κατασχεμένες περιουσίες των Ρώσων ολιγαρχών να πάνε στην Ουκρανία


Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στο πλευρό της Ουκρανίας από το Ρότερνταμ όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του ΕΛΚ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται από χθες στην ολλανδική πόλη, με το πέρας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που το ΕΛΚ καλείται να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον πολιτικό ανταγωνισμό με την άλλη μεγάλη πολιτική οικογένεια της ΕΕ, τους Σοσιαλδημοκράτες. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ισχυρότερες πέντε οικονομίες της ΕΕ δεν κυβερνώνται από πολιτικούς του συκγκεριμένου χώρου αυτήν τη στιγμή, εκτιμάται ότι ο κεντροδεξιός χώρος και πολιτικός του φορέας στην Ένωση, το ΕΛΚ, μπορεί να διεκδικήσει τη θέση και το ρόλο του στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Η υποχώρηση είναι προσωρινή.


Μεγάλη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τούσκ στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ρότερνταμ. Αγαπητέ Ντόναλντ, ενσωματώνεις τις αξίες μας. Τώρα επιστρέφεις στην πατρίδα σου για να τις υπερασπιστείς. Ευχαριστώ πολύ για την ακούραστη δουλειά σας ως Πρόεδρος του ΕΛΚ.
Η Φον ντερ Λάιεν εξέφρασε από το συνέδριο την περηφάνειά της για την μεγάλη στήριξη των Συνέδρων στο 6ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Είναι ο Πούτιν που εξαπέλυσε αυτόν τον φρικτό πόλεμο».

«Ο δράστης πρέπει να επωμιστεί το κόστος της συμπεριφοράς του. Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών πρέπει να διατεθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ξεκαθάρισε η Φον ντερ Λάιεν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια