ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γερμανική τεθωρακισμένη ταξιαρχία θα αναπτυχθεί στη Λιθουανία;Η Γερμανία είναι έτοιμη να ενισχύσει την στρατιωτική της αποστολή στην Λιθουανία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βίλνιους. “Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας και να την αναπτύξουμε σε μια ισχυρή ταξιαρχία μάχης”, δήλωσε ο Σολτς σε δημοσιογράφους χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το Βερολίνο απέστειλε εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες στη Λιθουανία αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, και έχει αναπτύξει περίπου 1.000 στρατιώτες εκεί στο πλαίσιο μονάδας μάχης του NATO η οποία τελεί υπό γερμανική ηγεσία. Σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι η Ισπανία προγραμματίζει να αποστείλει γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, ο Σολτς απάντησε ότι το Βερολίνο δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα εξαγωγής από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά, πρόσθεσε. Η Ισπανία θέλει να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους και άρματα μάχης Leopard, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε την Κυριακή η ισπανική εφημερίδα El Pais. Η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να παραδώσει δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Σολτς στο Βίλνιους ότι οι ηγέτες της Γερμανίας και των χωρών της Βαλτικής συμφώνησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα στην περιφέρεια της Βαλτικής, αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών και προσθέτοντας αεροπορικά και θαλάσσια αμυντικά μέσα. “Συμφωνούμε ότι οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αμυντικές ικανότητες στις χώρες της Βαλτικής, αυξάνοντας τον αριθμό των ανεπτυγμένων στρατιωτών και προσθέτοντας αεροπορικά και θαλάσσια αμυντικά μέσα”, σημείωσε.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια