ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπιλ Γκέιτς: Ποιο ελληνικό νησί έχει «βάλει στο μάτι» και θέλει να αγοράσει αντί 26 εκατ. ευρώ


Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο Μπίλ Γκέιτς έχει βάλει… μάτι το νησιωτικό σύμπλεγμα στους Πεταλιούς Εύβοιας και εξετάζει την αγορά του. Μάλιστα, ο μεγιστάνας είναι διατεθειμένος να δώσει 26 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν κατοικούνται πλέον

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ Πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια