ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ομόλογα: Υποχωρούν οι αποδόσεις τους -Στο 2,25% το spread του ελληνικού 10ετούς σε σχέση με το γερμανικό


Υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς φαίνεται να απέδωσε η παρέμβαση της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρενέβη μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ στη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία διαβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads των ομολόγων κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν φάνηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να απέδωσε.

Θετική αποδεικνύεται για τα ελληνικά ομόλογα και η έκθεση της Wood & Company που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου, η οποία εκτιμά ότι η χρηματοδοτική θέση της χώρας μας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών. Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).

Ελληνικό 10ετές ομόλογο: Στο 3,99% από το 4,26% υποχώρησε η απόδοσή του
Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99%, από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολάρια από το επίπεδο των 1,0501 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολάρια.

https://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια