ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο στόχος της Τουρκίας με την άρνησή της για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Ανάλυση του Θανάση Δρούγου (διεθνολόγοs)

(AP Photo/Alik Keplicz)

Για τους στόχους που θέλει να πετύχει η Τουρκία με την άρνησή της στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξήγησε στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ο κ. Θανάσης Δρούγος, γεωστρατιωτικός αναλυτής και διεθνολόγος.

Ο κ. Δρούγος επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία έχει αντισυμμαχική στάση και λειτουργεί εκβιαστικά μέσα στο ΝΑΤΟ προκειμένου να επιτύχει τους δικούς της στόχους. Το έχει κάνει δύο φορές: η πρώτη ήταν το 1974-1980 όπου η Τουρκία δεν ήθελε η Ελλάδα να ενταχθεί στο στρατιωτικό σκέλος της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας και η δεύτερη, το 2016-2017 στα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία και σε αντάλλαγμα ζητούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τις ΗΠΑ για τους στόχους στην περιοχή της Συρίας για τον ISIS. Αυτή είναι η τρίτη φορά που αρνείται την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας με αιτιολογία πως οι δύο αυτές χώρες έχουν σχέσεις με το PKK και τους γκιουλενιστές. Τώρα, όπως είπε ο κ. Δρούγος, θέλει να πετύχει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F16.

Ο διεθνολόγος σημείωσε ότι τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία από το 1994 ακολουθούν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία σε όλα τα προγράμματα της, προσθέτοντας μάλιστα ότι έχουν συμμετάσχει σε 102 προγράμματα.

ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια