ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αγωγή του Δημοσίου κατά της Novartis - Οι ενέργειες για τη διεκδίκηση αποζημίωσηςΕνέργειες για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis για προσβολή του ελληνικού Δημοσίου, ξεκινά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που ήταν μέλος και της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

«Υλοποιείται η κυβερνητική μας δέσμευση να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για το σύνολο των παράνομων πρακτικών», τονίζει σε δήλωσή του ο Θ. Πλεύρης.

Αναλυτικά, η κυβέρνηση προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

β) εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια