ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δεν χάρηκαν διόλου με την κύρωση της MDCA οι Τούρκοι, αναφορά σε ΤσίπραΗ ελληνοαμερικανική συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας κυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και βάσει αυτής οι ΗΠΑ αποκτούν πρόσβαση σε τρεις επιπλέον βάσεις στην Ελλάδα, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Βάσει της συμφωνίας οι δύο χώρες ενισχύουν την συνεργασία τους στην άμυνα.

Βάσει της συμφωνίας οι ΗΠΑ αποκτούν πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Λιτόχωρο, στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, πέραν της Σούδας. Η MDCA υπεγράφη για πρώτη φορά το 1990 και ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Τώρα όμως για πρώτη φορά ανανεώθηκε για 5 χρόνια.

Αναφέρει το Anadolu: “Κατά την διάρκεια της έντονης συζήτησης στην Βουλή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα έδωσε όλα στις ΗΠΑ χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε την πολιτική δεκαετιών και κατέστησε την Ελλάδα προπύργιο του ΝΑΤΟ”. Τώρα πόσο καλό είναι να αξιοποιεί τους λόγους Έλληνα πολιτικού οι απέναντι… ουδέν σχόλιον.https://www.defence-point.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια