ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν Αντιδήμαρχος, λογιστής και εφοριακός για «φακελάκι»-Τα… παζάρια και η καταγγελία φαρμακοποιού


Ο αντιδήμαρχος - λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία

Αντιδήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, ο οποίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησε η σύλληψη των τριών προσώπων.

Ο αντιδήμαρχος - λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Έτσι συνελήφθη ο αντιδήμαρχος για “φακελάκι” – Τα… παζάρια και η καταγγελία φαρμακοποιού


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει σάλο στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν ένας αντιδήμαρχος, λογιστής στο επάγγελμα, ένας συνάδελφός του και μια εφοριακός για “φακελάκι” προκειμένου να κλείσουν φορολογική υπόθεση φαρμακοποιού, ο οποίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορούμενων λογιστών είναι ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι τρεις συλληφθέντες πήγαν σε έναν φαρμακοποιό και του είπαν ότι η εφορία είναι έτοιμη να του επιβάλει “τσουχτερό” πρόστιμο για παραβάσεις. Όπως φέρεται να υποστήριξαν, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόστιμο θα ήταν τόσο υψηλό που θα οδηγούσε σε “λουκέτο” το φαρμακείο και σε κατάσχεση λογαριασμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό που ζητήθηκε από τον φαρμακοποιό άγγιζε τα 20.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε “σκόντο” και τελικά το “φακελάκι” μειώθηκε στα 2.000 ευρώ.  Ο φαρμακοποιός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και οι τρεις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο – διά της συνηγόρου τους- οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, μαζί με μία εφοριακό, για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι», έπειτα από καταγγελία φαρμακοποιού. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση χρηματισμού» φαίνεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, την οποία θα αναπτύξουν και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.


Την ίδια μέρα (Σάββατο) θα απολογηθεί και η κατηγορούμενη εφοριακός που υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη για την ίδια υπόθεση ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι να απολογηθούν, ενώ ερευνάται από τις Αρχές τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις χρηματισμού.

https://www.enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια