ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ρωσία: Κοινό σε συναυλία φώναζε ρυθμικά «Γ**ω τον πόλεμο»

Πληθαίνουν οι φωνές των αντιφρονούντων, παρά τις προσπάθειες του Πούτιν να τις καταπνίξει.


TWITTER/SOBOLLUBOV


Χιλιάδες θεατές φώναξαν συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία σε μια συναυλία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με τις δημόσιες διαμαρτυρίες να πληθαίνουν παρά τις εκτεταμένες συλλήψεις και τις βαριές ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Βίντεο, που κοινοποιήθηκε μέσω Twitter, δείχνει χιλιάδες ανθρώπους που παραβρέθηκαν σε συναυλία ου ρωσικού συγκροτήματος Кис-Киc (Kis-Kis). Το πλήθος ακούγεται να φωνάζει από κοινού «γ**ω τον πόλεμο».
Η ανυπότακτη επίδειξη της αντίθεσής τους έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, με το βίντεο να συγκεντρώνει χιλιάδες κοινοποιήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο.

«Δεν μπορούν να μας συλλάβουν όλους», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Πρέπει να αρχίσουμε».

Ενας άλλος είπε: «Για όσους πιστεύουν ότι η μηχανή προπαγάνδας του Πούτιν τα καταφέρνει, ακούστε τους θεατές στην Αγία Πετρούπολη».

«Αν η ρωσική υποστήριξη για τον πόλεμο ήταν τόσο υψηλή όσο ισχυρίζονται οι δημοσκόποι, τέτοια πράγματα δεν θα συνέβαιναν», έγραψε ένας τρίτος ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Δεν υπάρχουν πολλοί στη Ρωσία με το θάρρος να διαμαρτυρηθούν μεμονωμένα, καθώς είναι ένα φασιστικό αστυνομικό κράτος, αλλά σε καταστάσεις όπως αυτή αισθάνονται ότι μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους ελεύθερα».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μια άλλη αντιπολεμική διαμαρτυρία ξέσπασε σε άλλη συναυλία, με αποτέλεσμα να διωχθεί ποινικά ο Ρώσος ροκ σταρ, Γιούρι Σεβτσούκ, τραγουδιστής του συγκροτήματος DDT.
Σύμφωνα με τους The Moscow Times, ο Σεβτσούκ είπε: «Και τώρα οι άνθρωποι της Ουκρανίας δολοφονούνται. Για ποιο πράγμα; Τα αγόρια μας πεθαίνουν εκεί. Για ποιο πράγμα; Ποιοι είναι οι στόχοι, φίλοι μου;»

Βίντεο κατέγραψε τον Σεβτσούκ να λέει ότι μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένοι πεθαίνουν εξαιτίας «κάποιων ναπολεόντειων σχεδίων ενός άλλου Καίσαρα μας».

«Η μητέρα πατρίδα, φίλοι μου, δεν είναι ο κ**λος του προέδρου που πρέπει να να τον φιλάμε συνέχεια», συνέχισε ο Σεβτσούκ.

Ο καλλιτέχνης κατηγορήθηκε για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού και κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 50.000 ρούβλια (815 ευρώ) εάν κριθεί ένοχος.

https://www.huffingtonpost.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια