ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ερντογάν: Η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν ένα λάθοςΗ ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν ένα «λάθος», όπως ήταν και η ένταξη της Ελλάδας στο Σύμφωνο της Ατλαντικής Συμμαχίας, υποστήριξε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους εξήγησε στους δημοσιογράφους πως «δεν θέλει να δει να επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος με εκείνο που διαπράχθηκε κατά την ένταξη της Ελλάδας» και κατηγόρησε τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες του PKK», του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Δεν έχουμε θετική άποψη», επέμεινε.

«Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή τις εξελίξεις που αφορούν τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όμως δεν έχουμε θετική άποψη, επειδή έκαναν προηγουμένως ένα λάθος στο ΝΑΤΟ αναφορικά με την Ελλάδα, εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

«Επιπλέον, οι σκανδιναβικές χώρες, δυστυχώς, είναι σχεδόν σαν ξενώνες για τις τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε επικαλούμενος το PKK.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η αντίδραση της Τουρκίας είναι η πρώτη παραφωνία στους κόλπους του ΝΑΤΟ σχετικά με την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια