ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δεν θα ανεχθούμε καμία πράξη επιθετικότητας


Στην Ολομέλεια του Κογκρέσου απευθύνεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ιστορική ομιλία καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός στην ιστορία που έγινε αποδέκτης τέτοιας πρόσκλησης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον εκλεγμένο ηγέτη του λαού που δημιούργησε τη δημοκρατία να απευθύνεται στους αιρετούς του λαού που υπεραμύνθηκαν των δημοκρατικών ιδεωδών από τη στιγμή της δημιουργίας του κράτους τους, ανέφερε απευθυνόμενος στην κοινή σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έρχομαι εδώ για να γιορτάσω το θαύμα των ελεύθερων ανθρώπων ανέφερε και συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι κοινωνίες πριν τους αρχαίους Έλληνες βασίζονταν σε κάποιον αυτοκράτορα ή βασιλιά.

Η δημοκρατία στις ΗΠΑ δημιούργησε τη μεγαλύτερη επέκταση της ελευθερίας που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος, συμπλήρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Οι δύο χώρες μας πάντα βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, πολέμησαν τους εσωτερικούς τους δαίμονες, αλλά εξήλθαν ισχυρότερες δικαιώνοντας τις αξίες των προγόνων μας. Αυτή η 200η επέτειος είναι μία υπενθύμιση των αξιών που μας φέρνουν κοντά και των καθηκόντων που έχουμε μπροστά μας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα μα τη λέξη Ουκρανία θα δούμε τρομακτικές ομοιότητες. Όπως συνέβη στη Μαριούπολη έτσι και στο Μεσολόγγι οι αμυνόμενοι απώθησαν τους επιτιθέμενους πριν την τελική έξοδο, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση υπενθυμίζει τις κοινές αξίες των δύο χωρών.

Όπως είπε στην Ευρώπη αμελήσαμε τα προειδοποιητικά σημάδια της συμπεριφοράς της Ρωσίας και συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον του ρωσικού λαού αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι στον αγώνα ενός λαού που θυμίζει τόσο έντονα τον δικό μας.

Κατανοούμε την ισχύ των συμμάχων, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αταλάντευτα υπέρ της Ουκρανίας, κατά της επιθετικότητας του Πούτιν ενώ συμπλήρωσε ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν θα γίνει δεκτός από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία πράξη που παραβιάζει την εθνική της κυριαρχία, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από ταν ελληνικά νησιά και επανέλαβε ότι στο κυπριακό κανείς δεν θα δεχτεί λύση δύο κρατών.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τόνισε ότι Έλληνες και Αμερικανοί μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα για τη δημοκρατία.

«Ζήτω η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» τόνισε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ζωντανά: :

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ισχυρότερες από ποτέ τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που έκανε στην έναρξη της συνάντησής του με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια