ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γεωργιάδης: Πιθανόν να υπάρξουν νέα μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι


Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα στήριξης για τα καύσιμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είναι «πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι, στοχευμένα, όχι οριζόντια».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην παράταση της επιδότησης βενζίνης, επικαλέστηκε τον Χρήστο Σταϊκούρα που δήλωσε ότι θα χτιστεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων για το ρεύμα.

Γεωργιάδης: «Μεγάλο πρόβλημα στα νησιά»

O υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τα καύσιμα, καθώς όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα λόγων των μεταφορικών και της έλλειψης ανταγωνισμού.

«Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος, δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα – δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση» τόνισε.

«Πρόβλημα για τα καύσιμα υπάρχει μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στους ελέγχους που έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται στα διυλιστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια. «Έχουν μπει γενικότερα στην αγορά των καυσίμων τα πρώτα πρόστιμα. Έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία παραβίασης του πλαφόν» σημείωσε.

«Δεν υπάρχει φόβος να μην έχουμε τρόφιμα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει έλλειψη τροφίμων και πρωϊόντων στην αγορά. Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος αυτή τη στιγμή.

«Συμφωνία κυρίων μεταξύ κράτους – επιχειρήσεων στην αγορά των τροφίμων για διαμόρφωση τιμών απαγορεύεται από το δίκαιο του ανταγωνισμού, και είναι παράνομη. Υπάρχει βέβαια ανησυχία για έλλειψη τροφίμων παγκοσμίως… Το ΥΠΑΝΕ και το ΥΠΑΑΤ φτιάξαμε ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων τροφίμων, που μας καθησυχάζει. Φόβος να μην έχουμε τρόφιμα δεν υπάρχει κανένας αυτή τη στιγμή». «Στην αισχροκέρδεια εντείνουμε τους ελέγχους και βάζουμε πρόστιμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια