ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με αυτά τα μυαλά θα παρακαλούν τον Τσίπρα για κανένα… υπουργείο


Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει προβλήματα από τα δεξιά της ή από το κέντρο; Η Ν.Δ. έχει το πρόβλημα εκεί που το είχε πάντα: Εντός των τειχών! Παρατηρείται ατελείωτη και αδικαιολόγητη γκρίνια. Οι φύλαρχοι του κόμματος δεν εκτιμούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της αποδοχής των ψηφοφόρων και σκέφτονται τι θα συμβεί έπειτα από 4 ή 8 χρόνια. Σαν να ζουν σε έναν άλλο κόσμο, εντελώς ξεκομμένοι από τα προβλήματα του λαού.

Τους έχουμε, λοιπόν, ένα νέο: Ουδείς στην κοινωνία ασχολείται με τις δικές τους ανησυχίες. Εκείνο που ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη είναι αν θα μπορέσει να βγάλει κι αυτό τον μήνα, ερχόμενος αντιμέτωπος με το τέρας της ακρίβειας. Αν τα καταφέρει, τότε η κυβέρνηση θα κερδίσει πόντους. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η κυβέρνηση θα χάσει πόντους. Τόσο απλά! Και την ήττα θα τη χρεωθούν όλοι. Η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση, όχι το κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών. Να σημειώσουν ακόμη τούτο: Σε περιβάλλον απλής αναλογικής θα κάνουν να ξαναδούν κυβέρνηση πολλά – πολλά χρόνια. Το πολύ - πολύ να τους «ανεχτούν» σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με την αριστερά, ευρισκόμενοι μάλιστα στη «δυσάρεστη κατάσταση» να παρακαλούν για ένα υπουργείο δεύτερης ή τρίτης γραμμής. Ας δουν τις αναρτήσεις του συμπαθούς Ευάγγελου Αντώναρου στα social media για να φανταστούν το μέλλον τους.

Δεν έχουν πάρει παράδειγμα από την αριστερά. Εδώ ο Τσίπρας ψήφισε μνημόνια, «σκότωσε» όλα τα συμβόλαια τιμής που είχε με τους ψηφοφόρους του και δεν κουνήθηκε μύγα. Η κυβέρνηση της αριστεράς ήταν μία αποτυχημένη κυβέρνηση, αλλά αυτή κράτησε μέχρι το τέλος επειδή τα στελέχη της στήριξαν με νύχια και με δόντια το αφήγημα του κ. Τσίπρα. Στη Νέα Δημοκρατία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Μια πετυχημένη κυβέρνηση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις μεγάλες κρίσεις αντιμετωπίζεται από προβεβλημένα στελέχη του κόμματος σαν να πρόκειται για… αντίπαλο στρατόπεδο.

Όχι, το πρόβλημα της Ν.Δ δεν είναι ούτε στο κέντρο ούτε στα δεξιά της. Βρίσκεται εντός της. Εκεί που βρισκότανε πάντοτε. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει γιατρειά. Ξέρουμε, όμως, ότι οι επίδοξοι «μνηστήρες» θα έχουν την αντίστοιχη τύχη εκείνων της Πηνελόπης. Δεν θα τους σκοτώσει ο Οδυσσέας με το τόξο του, αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους. Και επιπλέον, ας μην βιάζονται. Ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλη μία τετραετία! Και χωρίς τη δική τους βοήθεια!Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια