ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία δεν θα μείνουν ατιμώρητα»: Πάνω από 600 οι ύποπτοι, λέει ο ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης

Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο μετά από νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην ουκρανική πρωτεύουσα. Photo Hellasjournal

Ο ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρεντέρς δεσμεύθηκε ότι τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία θα αποτελέσουν αντικείμενο ποινικών διώξεων και ότι οι φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσίευσε χθες η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο κ. Ρεντέρς διευκρίνισε πως ένδεκα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αρχίσει να διενεργούν έρευνες για εγκλήματα πολέμου και έχουν ταυτοποιήσει πάνω από 600 υπόπτους μέχρι στιγμής.

Οι έρευνες διενεργούνται τόσο στην ουκρανική επικράτεια, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου συγκεντρώνονται στοιχεία και λαμβάνονται καταθέσεις από ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα για να σωθούν από τη σύρραξη, εξήγησε ο επίτροπος Δικαιοσύνης.

Τόνισε ωστόσο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να συγκεντρωθούν σωστά, καθώς «αν περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες ή ψευδείς ειδήσεις, θα πρόκειται για καταστροφή».

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τορίνο, Ιταλίαhttps://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια