ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη - Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ


Φωτογραφία Αρχείου

Δύο τουρκικά μαχητικά εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Η εν λόγω πρωτοφανής παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας προκάλεσε έντονη την έντονη αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο την καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο».

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και υπονομεύει τη συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Τέλος, διαμηνύει ότι «με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια