ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Να ανταλλάξουμε τους S-300 που θα πάνε στην Ουκρανία με ένα σύστημα Patriot;Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση της Σλοβακίας να παραχωρήσει το ρωσικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία, και την ίδια στιγμή να ανακοινώσει ότι θα παραχωρήσει το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα Πάτριοτ στη χώρα για να μπορεί να αμυνθεί στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Παρόμοιο σύστημα διαθέτουν η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Στην Ελλάδα το είχε παραχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την άνευ προηγουμένου αντίδραση, τότε, της Τουρκίας για να μην εγκατασταθεί στην Κύπρο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Μετά από παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δυστυχώς, με τη σειρά της πίεσε αφόρητα τον μακαρίτη τον Γλαύκο Κληρίδη ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη μεταφορά των S-300 στην Κρήτη. Ήταν τότε που χαρακτήρισε προδοσία τις πιέσεις του κ. Σημίτη.

Αυτούς τους S-300, λοιπόν, θα ήθελαν οι Αμερικανοί να παραχωρηθούν από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας αυτό είναι μεν ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά αν οι Ηνωμένες Πολιτείες παραχωρήσουν ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα ένα σύστημα Πάτριοτ, ίσως η λύση αυτή να είναι και η καλύτερη.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν ύψιστη προτεραιότητα στην παροχή κρίσιμων στρατιωτικών δυνατοτήτων στην Ουκρανία, ώστε να μπορεί να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επιθετικότητας.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος «όλος ο κόσμος έχει δει τώρα την αποτελεσματικότητα αυτών των όπλων, καθώς οι θαρραλέες ουκρανικές δυνάμεις τα χρησιμοποίησαν για να αποκρούσουν τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο, να κρατήσουν σε αμφισβήτηση τους ουρανούς της Ουκρανίας και να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα στον ρωσικό στρατό».

Στη δήλωση του ο κ. Μπάιντεν αναφέρει ότι «εκτός από τα όπλα που παράγονται στις ΗΠΑ, έχουμε εργαστεί επίσης για να διευκολύνουμε τη μεταφορά οπλισμού από τους Συμμάχους και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της Σλοβακίας για την παροχή του συστήματος αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, κάτι που ο Πρόεδρος Ζελένσκι είχε ζητήσει προσωπικά από μένα στη διάρκεια των συνομιλιών μας».

Στη συνέχεια αποκαλύπτει τη συμφωνία: «Για να καταστεί δυνατή, τόνισε, αυτή η μεταφορά (των S-300 στην Ουκρανία) και να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλεια της Σλοβακίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τοποθετήσουν ένα πυραυλικό σύστημα Πάτριοτ στη Σλοβακία». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια