ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουκρανία: «Άντε γ@μ@σου Moskva» – Ο Ζελένσκι με το γραμματόσημο


Η βύθιση του ρωσικού πλοίου Moskva ενίσχυσε το ηθικό των Ουκρανών, οι οποίοι συρρέουν, με παρότρυνση Ζελένσκι, να προμηθευτούν το γραμματόσημο που το απεικονίζει.

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να πούμε ότι ήταν περίπου στα μέσα Μαρτίου όταν η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Εμινέ Ντζεπάρ, ανακοίνωσε ότι η χώρα της θα αποκτήσει ένα νέο γραμματόσημο, με τίτλο «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γαμ@@@@».

Η έμπνευση αυτή ήρθε έπειτα από το περιβόητο περιστατικό στο Φιδονήσι, όταν, κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε το νησάκι και ζήτησε από τους στρατιώτες να παραδοθούν. Ωστόσο, η μικρή ομάδα των Ουκρανών που υπερασπιζόταν το Snake Island απάντησε στους Ρώσους «άντε γ@@@@@@τε».

Σχεδόν ένα μήνα μετά, και συγκεκριμένα χθες, Πέμπτη 14 Απριλίου, το ένα από τα πλοία που πρωταγωνίστησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό, το διάσημο πλέον Moskva, βρίσκεται πλέον βυθισμένο στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από ουκρανικό χτύπημα.

Η βύθιση του ρωσικού καταδρομικού πλοίου «Moskva» ήρθε λίγο μετά την κυκλοφορία ενός εκατομμυρίου γραμματοσήμων από την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία της Ουκρανίας που απεικονίζει έναν Ουκρανό μαχητή να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά από το σκάφος.

Ο Ζελένσκι κρατά με καμάρι το γραμματόσημο με το «Moskva»

Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι μόλις μία ημέρα πριν από το χτύπημα που οδήγησε στη βύθιση του «Moskva», προκαλώντας τεράστιο πλήγμα τόσο στον ρωσικό στόλο όσο και στην αξιοπιστία του ρωσικού στρατεύματος γενικότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε μία φωτογραφία του στο Instagram, στην οποία φαίνεται να κρατά με καμάρι τα νέα γραμματόσημα.

Συνοδεύοντας, μάλιστα, τη φωτογραφία του με ένα σχόλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος φροντίζει να χλευάσει για ακόμα μία φορά τους Ρώσους, γράφοντας: Η φράση, που έγινε σύμβολο της σταθερότητας των Ουκρανών υπερασπιστών, βρίσκεται τώρα στα γραμματόσημα. Χρησιμοποιήστε και θυμηθείτε ότι το «ρωσικό πολεμικό πλοίο» έχει πάντα μόνο μία κατεύθυνση (υπονοώντας προς τα κάτω).

Όπως γίνεται αντιληπτό, το εν λόγω γραμματόσημο έχει γίνει ανάρπαστο στην Ουκρανία, με τους πολίτες να συρρέουν στα ταχυδρομεία προκειμένου να το αποκτήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια