ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Και η Σλοβακία θέλει να αγοράσει τουρκικά drones Bayraktar TB-2Σύμφωνα με αναφορά του σλοβακικού υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού με τον επικεφαλής της τουρκικής Baykar, κατασκευάστριας εταιρείας drones, των ΤΒ-2 περιλαμβανομένων, για την προμήθεια των εν λόγω μη επανδρωμένων αεροχημάτων από την κεντροευρωπαϊκή χώρα.

Τα Bayraktar που εξελίσσονται σε ευρωπαϊκό best seller λόγω της δράσης τους στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων με επιτυχία. Τα τουρκικά αεροχήματα χρησιμοποιήθηκαν πριν στις συγκρούσεις στην Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Bayraktar TB-2 είναι ένα drone μέσου ύψους πτήσεως μεγάλης εμβέλειας (Medium Altitude Long Endurance -MALE) ικανό να αναλαμβάνει αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και επίθεσης. Έχει μήκος 6,5 μ. εκπέτασμα 12 μ. και μέγιστο βάρος απογείωσης 630 κιλών.

Διαθέτει κινητήρα 100hp Rotax 912, έχει εμβέλεια 150 χλμ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 220 χ.α.ω. Μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα όπλα μεταξύ των οποίων και το έξυπνο πυρομαχικό MAM-L της Roketsan και τους πυραύλους UMTAS.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια