ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς ψήφισαν οι Γάλλοι: Στελέχη και συνταξιούχοι στήριξαν Μακρόν, εργάτες και μισθωτοί Λεπέν


Ο Εμανουέλ Μακρόν επικράτησε στις γαλλικές εκλογές με 58,54% έναντι 41,46% της Μαρίν Λεπέν σε μια διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά ποιοι ψήφισαν υπέρ του Γάλλου προέδρου και ποιοι στήριξαν την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς;

Η έρευνα Elabe για το BFMT ανέλυσε την ψήφο των Γάλλων ως προς τις ηλικιακές ομάδες και τα επαγγέλματά τους κι όπως προκύπτει το 59% των νέων 18-24 ετών ψήφισε τον Μακρόν έναντι του 41% που προτίμησε την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού.

Στις ηλικίες 25-34 ετών, η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη, με τη Μαρίν Λεπέν να προηγείται με 51%, ενώ στις ηλικίες 35-49, διαπιστώνεται μια ισορροπία δυνάμεων, αλλά αυτή τη φορά στην κορυφή βρίσκεται ο Μακρόν με 51%.

Μεταξύ των ηλικιών 50-64 τη Λεπέν υποστήριξε το 51% των ψηφοφόρων, ενώ τεράστιο ήταν το προβάδισμα του Γάλλου προέδρου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών (75%) ενώ ένας στους τέσσερις προτίμησε την Λεπέν.

Τα στελέχη στήριξαν Μακρόν, οι εργαζόμενοι την Λεπέν

Όσον αφορά στα επαγγέλματα, ο Μακρόν εξασφάλισε τη στήριξη της ευρείας πλειοψηφίας (71%) των στελεχών επιχειρήσεων έναντι 29% της Μαρίν Λεπέν. Στα ενδιάμεσα επαγγέλματα η ψαλίδα μειώνεται με 57% των ψήφων για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο και 43% για την αντίπαλό του.

Οι μισθωτοί ψήφισαν υπέρ της Μαρίν Λεπέν με 54% των ψήφων, όπως και οι εργαζόμενοι που έφεραν την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στην κορυφή με 68% των ψήφων.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους, τρεις στους τέσσερις επέλεξαν Μακρόν έναντι 25% που προτίμησαν τη Λεπέν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια